Inbound Marketing

Què és el inbound màrqueting?

La metodologia de Inbound màrqueting ha guanyat molt protagonisme durant els últims anys. Presenta els beneficis d’utilitzar tècniques de publicitat i màrqueting no invasives per contactar amb l’usuari al principi del procés de compra i acompanyar-lo fins a convertir-lo en client.

Un dels fonaments de l’Inbound màrqueting és la generació de contingut per tal de captar l’atenció de l’usuari quan es troba al inici del procés de compra. Un cop en aquest punt, amb el contingut i les accions adequades per cada una de les fases del procés de compra, s’acompanya a l’usuari fins a la transacció final, sempre de forma amigable, per posteriorment fidelitzar-lo.

Beneficis de l’Inbound màrqueting

  • Les accions que composen una estratègia Inbound, en la seva majoria poden ser considerades com una inversió. A diferència de les accions convencionals de publicitat online on s’obtenen uns resultats concrets, la creació de contingut Inbound quedarà a la nostra web de manera indefinida, si s’escau, i aportant un rendiment en el temps.
  • L’empresa es torna més visible en els cercadors i obté més visites dels canals orgànic i directe. Obtenint unes visites de major qualitat i ampliant els contactes de la nostra base de dades.
  • Els continguts creats per la companyia arriben a un públic més ampli i es crea una comunitat al voltant de la marca. S’aconsegueix un major abast que augmenta el valor de l’empresa i la seva visibilitat.
  • L’empresa genera continguts que la posicionen com a experta en el seu sector i que, posteriorment, pot comercialitzar. El tràfic que els genera aquest contingut, i que no ha de confondre’s amb el tràfic orgànic encara que estiguin relacionats, té molt valor per si mateix.
  • Millora la imatge de marca de l’empresa. Aplicant una campanya inbound, una marca acostuma a tenir més interaccions i més impactes publicitaris el que origina que es faci més coneguda.
  • Procés d’automatització del màrqueting: Es tracta d’un dels pilars del inbound marqueting, on una organització compta amb un entramat de processos automatitzats que asseguren l’obtenció de contactes qualificats o clients.