Reputació digital

Anàlisi i millora de la reputació digital de la teva empresa o organització

Internet i les xarxes socials han canviat per sempre el paradigma comunicatiu i la relació que estableixen les marques i les empreses amb els seus clients. Mentre que abans les primeres llançaven el seu missatge corporatiu de manera unidireccional a través dels mitjans de comunicació convencionals, ara són els usuaris els qui poden canviar-ho amb els seus comentaris i opinions.

Aquestes interaccions poden ser tant negatives com a positives, però el més important és la ràpida expansió i influència que poden tenir en els qui les llegeixen, fent que deixin de consumir o es facin evangelitzadors d’un determinat producte o servei.

 

Llavors, en què consisteix exactament la reputació online?

Aquesta percepció es crea per la influència de tres components clau: el posicionament, la reputació i la visibilitat.

La reputació online és molt important perquè aquesta incideix directament sobre el valor de la marca i va més enllà de les accions de màrqueting per al seu posicionament, doncs es relaciona amb l’essència de l’empresa, dels directius, dels empleats, dels processos i de com són percebuts pels clients o usuaris. En poques paraules: és l’actiu més important en les empreses que volen competir en Internet; és fins i tot més important, en determinats casos, que els seus valors tangibles.

A més, els usuaris digitals prenen en compte cada dia més les opinions sobre un producte o servei a l’hora prendre decisions de compra: d’aquí radica la importància de mesurar i gestionar la reputació. Però com pots fer-ho tu per a la teva empresa o marca personal? Existeixen solucions enfocades a la prevenció, detecció i resposta davant riscos de reputació online.

 

A Start-Ascent comptem amb un servei integral per a la gestió de la reputació a nivell digital que consta dels següents processos:

– El monitoratge de la xarxa per prendre control d’aquells continguts que facin referència a la teva marca.

– L’eliminació de continguts que vulnerin els drets de la teva marca o persona (informació falsa, contingut protegit, insults a la xarxa, suplantació d’identitat, etc.).

– També duem a terme accions de màrqueting digital que contribueixen a millorar la visibilitat de la teva marca, i en conseqüència, a millorar la teva reputació online.